Pieter Timmermans ontvangt nieuwe Nederlandse ambassadeur op het VBO

Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder van het VBO, verwelkomde maandag de nieuwe Nederlandse ambassadeur in België, Z.E. Pieter Jan Kleiweg de Zwaan, in Brussel. De ontmoeting stond in het teken van de historische vriendschappelijke band tussen Nederland en België.


Thomas Julien, COMPETENTIECENTRUM EUROPA & INTERNATIONAAL
15 september 2020

Ter illustratie: Nederland is onze belangrijkste leverancier van goederen wereldwijd (66 miljard euro in 2019) en onze derde grootste exportmarkt (48 miljard euro in 2019). Onze economieën zijn nauw met elkaar verweven, en ook onze politieke banden zijn hecht, zowel op Europees als op Benelux-niveau.

Na een korte presentatie van het VBO en zijn lidfederaties zette de gedelegeerd bestuurder zijn prioriteiten voor de toekomst uiteen aan de hand van de nieuwe visie en missie van het VBO. Hij deed ook het in mei gepubliceerde 4x4-turborelanceplan uit de doeken, en legde daarbij de focus op twee aspecten: de energietransitie en de arbeidsmarkt. Verder werd er ook nog ingegaan op de lopende regeringsonderhandelingen in België en de impact van een eventuele harde Brexit voor onze beide economieën.

De Nederlandse Ambassadeur legde de nadruk op het nieuwe relanceplan dat zijn regering op Prinsjesdag zal aankondigen. Het gaat om een bedrag van om en bij de 20 miljard euro dat Nederland wil vrijmaken om zijn economie in deze harde Covid-19-tijden te stutten.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.