Robert de Mûelenaere verlaat de Confederatie Bouw

Bij de Confederatie Bouw wordt met het vertrek van gedelegeerd bestuurder Robert de Mûelenaere een bladzijde omgeslagen. Hij gaat op 30 november met welverdiend pensioen, nadat hij 24 jaar de belangen van een zeer breed vertegenwoordigde – 16.000 bedrijven, 200.000 jobs – en veelzijdige – zelfstandigen, micro-ondernemingen, kmo’s, grote bedrijven – sector behartigde. Niko Demeester, voormalig medewerker van het economische departement van het VBO en tot voor een jaar secretaris-generaal van de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka, volgt hem op.

Maar een andere bladzijde van de Confederatie Bouw is er eentje om te vieren: het 75-jarig bestaan! Een verjaardag waar de organisatie de aandacht op wilde vestigen met een reeks roadshows in het hele land en als apotheose een afscheidsviering op 18 november in het Maison du Bois in Brussel (zie foto). Robert de Mûelenaere kreeg er uit de handen van minister van Middenstand en Zelfstandigen David Clarinval de medaille van commandeur in de Leopoldsorde.


Van links naar rechts: Niko Demeester (gedelegeerd bestuurder Confederatie Bouw vanaf 1/12), Pieter Timmermans (gedelegeerd bestuurder VBO FEB), Robert de Mûelenaere (gedelegeerd bestuurder Confederatie Bouw tot 30/11), Thomas Scorier (voorzitter Confederatie Bouw) 

Ik wil Robert van harte bedanken om aan zijn opvolger Niko Demeester een solide, financieel gezonde Confederatie met duidelijke doelstellingen en een goed functionerend team over te laten”, aldus Thomas Scorier, voorzitter van de Confederatie Bouw. Pieter Timmermans, CEO van het VBO, benadrukte van zijn kant vooral de erg goede samenwerking die onze twee organisaties al jarenlang verbindt: “Robert was bijna een kwarteeuw mijn klankbord binnen de Raad van bestuur. Hij verdedigde met verve de belangen van zijn sector die hij door en door kende, maar ging ook altijd voor constructieve oplossingen ten voordele van het algemeen belang. De Confederatie Bouw is een pijler van het Belgische bedrijfsleven en een basisonderdeel van het VBO. Ik ben vol vertrouwen dat zijn opvolger, Niko Demeester, die erfenis niet verloren zal laten gaan. Integendeel.”

In een speciale editie van het magazine Bouwbedrijf wordt teruggeblikt op het 75-jarige bestaan van de Confederatie en de bouw in het algemeen. U kunt de elektronische versie van dat magazine hier terugvinden.

Ter herinnering, de Confederatie Bouw is de initiatiefnemer van grote evenementen zoals het BouwForum en de Open Wervendag.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.