Team Belgium Run to Tokyo 2019 – Hou 15 september alvast vrij!

Editie 2019 van de Team Belgium Run to Tokyo vindt plaats op 15 september in het prachtige kader van de Hippodroom van Bosvoorde. Met dit initiatief willen het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) en het VBO de Belgische olympische atleten niet alleen moreel, maar ook financieel steunen met het oog op de volgende Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Tijdens de editie van 2018 zamelden we met meer dan 270 ondernemingen en 1350 lopers 300.000 euro in. Met de financiële steun vanuit de privésector doet het BOIC er alles aan om de Belgische atleten in de best mogelijke omstandigheden naar multidisciplinaire competities te sturen. Concreet gaat de opbrengst van de Team Belgium Run to Tokyo naar de organisatie van multidisciplinaire trainingsstages, het steunen van ploegsporten en samengestelde teams, organisatie en logistiek voor de delegaties, medische begeleiding van atleten, coaching ...

De Team Belgium Run to Tokyo bestaat uit twee delen. Een marathon-aflossingsloop in het Zoniënwoud en een reeks uitdagingen uit olympische disciplines in de hippodroom zelf. De marathon verloopt als volgt: er werden vijf afstanden gedefinieerd, zodat elke deelnemer de afstand kan lopen die hem het beste ligt (loper 1: 15 km; loper 2: 10 km; loper 3: 5 km; loper 4: 10 km en loper 5: 2 km). Deelnemen is belangrijker dan winnen, en dus kiezen sommige teams eerder voor een rustige aanpak, maar ook de competitiebeesten kunnen zich helemaal uitleven. De uitdagingen komen uit 5 olympische disciplines die nog moeten worden gekozen. Het gaat om ludieke maar sportieve proeven waarmee je bonustijd kan winnen.

Mis de Team Belgium Run to Tokyo 2019 niet en hou 15 september 2019 alvast vrij in uw agenda!

> Zich inschrijven

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.