© Belga image

VBO slaat opnieuw de handen in elkaar met Pink Ribbon

Pink Ribbon, de nationale organisatie die zich inzet voor de strijd tegen borstkanker, lanceerde op 26 september 2023 haar nieuwe jaarcampagne naar aanleiding van de Internationale Borstkankermaand oktober.

Daarbij staat de bekendmaking van de resultaten van een nieuw, grootschalig onderzoek naar de ervaringen en noden van personen in de omgeving van een borstkankerpatiënt centraal. ​Dat samen met de lancering van het nieuwe roze lintje, dat de creatieve signatuur draagt van (ex)-borstkankerpatiënten en hun naasten.

De campagne werd officieel afgetrapt op het VBO, waar ook de persconferentie plaatsvond. Vanessa Biebel, Chief Operating Officer en Executive Manager van het competentiecentrum Sustainability & Circulaire economie, sprak over de moeilijkheid om openlijk over borstkanker te praten op de werkvloer en het belang van sensibilisering daarrond in de bedrijfswereld: “Als werkgever is het een delicate oefening om het juiste evenwicht te vinden om een persoonlijk thema zoals borstkanker op een juiste en individuele manier te benaderen. Proactiviteit, een luisterend oor en begrip liggen aan de basis van een goed beleid. Vandaar het belang en de noodzaak van organisaties als Pink Ribbon om telkens opnieuw het thema op de agenda te zetten, om werkgevers en hun managers accuraat en correct te informeren en te sensibiliseren. Daarom engageert het VBO zich als partner om de activiteiten en campagnes van Pink Ribbon te ondersteunen en mee uit te dragen.”

Klik hier voor meer informatie.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.