VBO steunt inzamelactie laptops DigitalForYouth

Zonder het juiste talent kunnen we niet sterk ondernemen. Daarom moeten we alle jongeren alle kansen geven om hun talenten te ontwikkelen. Je zou het niet verwachten, maar zelfs in ons land heeft niet elke jongere toegang tot de digitale wereld. Dat leidt tot sociaal isolement, leerachterstand en minder kansen op een geslaagde loopbaanstart. Als we de digitale kloof willen dichten, moeten we alle jongeren voorzien van een computer en de kans geven om hun digitale kennis te verruimen.


Stefan Maes, COMMUNICATION & EVENTS
02 september 2021

Ondernemingen kunnen voor jongeren het verschil maken door hun afgeschreven laptops te doneren aan DigitalForYouth, een organisatie die ijvert om de digitale kloof in ons land kleiner te maken en de digitale vaardigheden van jongeren te verbeteren. DigitalForYouth zamelt hoogwaardige tweedehands laptops in. Zij zorgen ervoor dat alle laptops professioneel en veilig worden klaargemaakt voor hergebruik. Daarna gaan de computers naar scholen of sociale organisaties in BelgiĆ«. 

Nood aan duizenden laptops 

Dankzij talloze donaties kon DigitalForYouth in 2020 al 14.600 laptops uitdelen. Dat was een mooi begin, maar dit jaar blijft de nood aan laptops hoog. Daarom steunt het VBO samen met zijn leden-sectorfederaties ook dit jaar. Er zijn immers nog duizenden laptops nodig om alle jongeren in ons land op de digitale snelweg te krijgen. 46% van de Belgische jeugd heeft vandaag een te beperkte digitale kennis en dat cijfer moeten dringend drastisch omlaag. 

Steunen kan heel gemakkelijk. Op de site van DigitalForYouth.be wordt alles duidelijk uitgelegd. Via deze video maakt Pieter Timmermans, CEO VBO, het engagement van het Belgische bedrijfsleven in dit project kenbaar en nodigen we u allen uit om deze campagne in de komende maanden mee te ondersteunen in woord en daad. Zo maken we jongeren online meer weerbaar en scherpen we hun digitale interesse en noodzakelijke vaardigheden aan. 

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.