Verzekeraars massaal in de bres voor slachtoffers overstromingen

Duizenden woningen zijn ondergelopen. Vooral het zuidoosten van het land is zwaar getroffen door de extreme regenval van de voorbije dagen. Onze lidfederatie Assuralia, de Beroepsvereniging van de Verzekeringsondernemingen, raadt alle slachtoffers aan om, zodra het kan, hun verzekeraar of tussenpersoon te verwittigen zodat die de verzekerden in deze bijzonder moeilijke omstandigheden kan bijstaan met raad en daad.

De schadediensten van de maatschappijen, de experts en de tussenpersonen in de getroffen regio’s hebben momenteel de handen vol met het opvangen van de eerste aangiftes. Talrijke steden en gemeenten zijn getroffen door het noodweer. De omvang van de schade die zich momenteel voordoet is volgens Assuralia hoogst uitzonderlijk.

Overstromingen zijn sinds 2007 standaard gedekt in elke brandverzekering eenvoudige risico’s (woningen en handelszaken). De omniumverzekeringen voor voertuigen dekken schade door natuurkrachten, overstromingen inbegrepen.

 

Contacteer uw verzekeraar

Zodra het water is weggetrokken en de noodtoestand is opgeheven, raadt Assuralia alle schadelijders aan om contact op te nemen met hun verzekeraar of tussenpersoon. Die zal de nodige bijstand verlenen, dringende vragen beantwoorden en praktische wenken meegeven. In tweede instantie zal de verzekeraar de regeling van de schade in goede banen leiden en het eventuele bezoek van een expert inplannen.

Assuralia vraagt de lokale overheden en media om zoveel mogelijk deze checklist voor slachtoffers van overstromingen te verspreiden of (deels) over te nemen op hun websites.

Checklist: Overstromingen | ABCverzekering.be

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.