‘Cyber Personality of the Year Award’

Vandaag was het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) de gastheer voor de uitreiking van de ‘Cyber Personality of the Year Award’. Met die prijs beloont Cyber Security Coalition voor het eerst een markante persoonlijkheid die met haar inzet en resultaten organisaties helpt hun cyberweerbaarheid te versterken. Rosanna T.S. Kurrer, Cofounder & Managing Director van CyberWayFinder, mocht de award in ontvangst nemen.


Pers, COMMUNICATION & EVENTS
02 december 2021

Het VBO is al lang actief betrokken bij de strijd tegen cybercriminaliteit. In 2013 al publiceerde het verbond, in samenwerking met onder meer ICC Belgium en het Centrum voor Cybersecurity België, de Belgische Gids voor cyberveiligheid. Het VBO was in 2015 ook stichtend lid van de Cyber Security Coalition.

De Cyber Security Coalition bestaat uit spelers uit zowel de private, publieke als de academische sector, die beseffen dat zij absoluut hun krachten moeten bundelen op een gemeenschappelijk platform. Dit initiatief was dan ook meer dan noodzakelijk omdat cyberveiligheid en zeker cybercriminaliteit geen statische fenomenen zijn. De informatie- en communicatietechnologie evolueert tegenwoordig immers razendsnel. Ook cybercriminelen maken hier creatief gebruik van bij het bedenken van virussen en malware. Het is dus belangrijk om onze visie en strategie rond cyberveiligheid regelmatig te evalueren in het licht van die technologische ontwikkelingen en onze ervaringen ermee in de praktijk.

De Coalition heeft sinds haar oprichting niet stilgezeten. Haar eerste grote verwezenlijking was de Cyber Security Incident Management Guide, die de Coalition in een jaar tijd heeft opgesteld in samenwerking met het Centrum voor Cybersecurity België. De gids werd eind 2015 tijdens een ceremonie georganiseerd door het VBO overhandigd aan Alexander De Croo, destijds vice-eersteminister en minister van Ontwikkelingssamenwerking, Digitale Agenda, Telecommunicatie en Post. Vandaag was het de heer De Croo, nu als eerste minister, die de Cyber Security Personality Award heeft uitgereikt.

“Cybercriminaliteit is een echte plaag geworden. Bedrijven zijn er vaak het slachtoffer van. Vandaar de duidelijke oproep om dit gevaar niet licht op te nemen en voldoende te investeren in de beveiliging van uw bedrijf en uw data. Dat is meteen de reden waarom het VBO trots terugblikt op de weg die Cyber Security Coalition in zes jaar tijd heeft afgelegd: ze is uitgegroeid tot een gemeenschap met meer dan 100 leden. Tussen 2019-2021 organiseerde ze 56 evenementen waar steeds meer deelnemers op afkwamen en elk jaar zet ze sensibiliseringscampagnes op. Verder heeft de Coalition werkgroepen in het leven geroepen om in te spelen op de noden van de leden die hun weg moeten vinden in de exponentieel toenemende digitalisering en artificiële intelligentie, zonder ook nog de gegevensbescherming te vergeten”, verklaart Pieter Timmermans, CEO van het VBO.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.