Coronavirus: het VBO informeert u!

De federale regering heeft gisteren een reeks nieuwe maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het nieuwe coronavirus COVID-19. Deze maatregelen zijn noodzakelijk om onze volksgezondheid te beschermen, maar zullen voor vele sectoren economische hinder met zich meebrengen. Daar staat tegenover dat als we nu snel en kordaat optreden, we een verdere escalatie van de epidemie kunnen inperken en veel grotere economische schade op lange termijn vermijden.


Pieter Timmermans, GEDELEGEERD BESTUURDER
18 maart 2020

Deze verstrengde maatregelen moeten toegepast worden vanaf vandaag om 12 uur ‘s middags  en dat tot nader order tot 5 april 2020. Via deze link kunt u het ministerieel besluit raadplegen en kunt u nagaan welke verplichtingen voor uw bedrijf van toepassing zijn. 

Het VBO blijft de situatie uiteraard op de voet volgen. We stellen alles in het werk om de belangen van alle ondernemingen te verdedigen en we zullen erover waken dat de essentiële productie en dienstverlening in ons land blijven draaien zodat we de bevoorrading van levensnoodzakelijke middelen niet in gevaar brengen.

Op zoek naar meer info?

Om u zo goed mogelijk te informeren hebben we alle betrouwbare bronnen die nuttig kunnen zijn verzameld en gebundeld op onze website. Die info wordt voortdurend bijgewerkt op basis van de officiële informatie die we binnenkrijgen.

 

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.