COVID-19: ASSURALIA: VERZEKERAARS IN DE BRES VOOR BEDRIJFSKLANTEN IN MOEILIJKHEDEN

Valt de betaling van verzekeringspremies zwaar voor uw onderneming op dit ogenblik? U vraagt zich af of uw medewerkers beschermd zijn bij tijdelijke werkloosheid? Bemoeilijkt de coronacrisis de terugbetaling van uw woonkrediet? Of moest u van de overheid uw beroepsactiviteit staken?


Stefan Maes, COMMUNICATION & EVENTS
08 maart 2021

Voor veel zelfstandigen en kmo’s vallen de COVID-19-maatregelen zwaar. De verzekeraars - zonder uitzondering - stellen zich sinds het begin van de crisis soepel op tegenover hun meest getroffen verzekerden. 

Krachtige maatregelen

De coronacrisis heeft u bijvoorbeeld gedwongen om personeelsleden in tijdelijke werkloosheid te plaatsen. Hun arbeidsovereenkomst is geschorst en normaal ook belangrijke dekkingen (zoals pensioen, overlijden, invaliditeit, arbeidsongeschiktheid en hospitalisatie) die zijn opgenomen in de collectieve overeenkomst. Gezien de uitzonderlijke omstandigheden laten de verzekeraars die dekkingen automatisch verder lopen. Ook indien u genoodzaakt bent uw beroespactiviteit stil te leggen worden sommige voor ondernemingen bedoelde verzekeringsdekkingen (arbeidsongevallen, burgerlijke aansprakelijkheid, …) automatisch aangepast bij een beperking van de activiteiten. In dat geval betaalt u aan het begin van het jaar een provisionele premie die de verzekeraar automatisch regulariseert door rekening te houden met de impact van de onderbreking.

Aarzel niet om alsnog samen met uw verzekeraar of tussenpersoon een oplossing uit te werken op maat van uw onderneming. Overloop alvast op www.assuralia.be de krachtige maatregelen van de verzekeringssector die u kunnen helpen deze moeilijke periode te overbruggen. U vindt er wellicht al een antwoord op uw meest prangende vragen. 

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.