COVID-19: Wat onderneemt de voedingsindustrie (Fevia)?

26 maart 2020. Door de coronacrisis vallen ook bij de voedingsbedrijven veel werknemers uit. De druk om op post te blijven neemt toe en de kosten dreigen te ontsporen. Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, vraagt daarom dringend extra steun en lanceert zelf een steuncampagne. En vraagt alle Belgen de werknemers die de voedingsproductie draaiende houden een hart onder de riem te steken. Geef ze op social media zelf een schouderklopje via de hashtag #FoodHeroes. Doen!

Steun #FoodHeroes!

Fevia-voorzitter Jan Vander Stichelehoopt dat de steuncampagne zoveel mogelijk weerklank krijgt. “Onze mensen actief in de voedingsindustrie verdienen alle steun en respect voor de inspanningen die ze doen om ook in moeilijke omstandigheden te blijven zorgen voor onze voeding en dranken. Onze bedrijven nemen extra voorzorgsmaatregelen, onder meer rond social distancing, maar we willen nog een stap verder gaan. Samen met onze 27 sub-sectoren roepen we alle Belgen daarom op om onze voedingshelden via de sociale media een hart onder de riem te steken met de hashtag #FoodHeroes!” 

Nood aan ieders steun

In heel wat voedingsbedrijven stijgt het aantal werknemers in arbeidsongeschiktheid. Uit een recente enquête bij leden van Fevia blijkt dat 60% van de voedingsbedrijven nu al meer absenteïsme ervaren. Bij 39% van de voedingsbedrijven heeft dat intussen ook een impact op de productie. Fevia vraagt de federale overheid dan ook om de voedingsbedrijven en hun werknemers die aan het werk blijven te stimuleren. 

“We moeten het aantrekkelijk houden voor onze Food Heroes om te blijven werken en vragen de overheid om daarbij te helpen. Tegelijk krijgen onze bedrijven te maken met een sterk toenemende kost, door de arbeidsongeschiktheid en door alle bijkomende uitgaven en uitdagingen om de coronacrisis het hoofd te bieden. Ook zij hebben nood aan extra ondersteuning,” aldus Bart Buysse, CEO van Fevia 

Informatie over de #FoodHeroes campagne en digitale versies van de ‘Ode aan onze Food Heroes’ vindt u hier

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.