Donderdag 28 februari 2019

Handelsakkoord EU - Japan

Het Verbond van Belgische Ondernemingen, in samenwerking met de Belgium-Japan Association - Chamber of Commerce, nodigt u uit op een high-level seminar over de concrete voordelen van de economische partnerschapsovereenkomst tussen de EU en Japan voor uw onderneming.

 


Dit ambitieuze handelsakkoord voorziet in de creatie van een vrijhandelszone met 600 miljoen consumenten en een waarde van bijna een derde van het wereldwijde bbp. Naast het wegvallen van bepaalde douanetarieven die in sommige sectoren nog hoog zijn, ligt een groot deel van de verwachte voordelen in het regelgevende luik. Op de sterk gereguleerde binnenlandse Japanse markt zal het akkoord een aantal overbodige regelgevende obstakels voor onze exporteurs en importeurs wegwerken. Voorts zal de Japanse overheid de toegang verbeteren tot de binnenlandse dienstenmarkt, tot de overheidsopdrachten van 48 grote Japanse steden en tot het Japanse nationale spoor, aan dezelfde voorwaarden als lokale operatoren.

Enkele weken na de inwerkingtreding van het handelsakkoord tussen de EU en Japan, voorzien voor 1 februari 2019, willen we met dit seminar de kleine en grote ondernemingen praktische informatie meegeven over de vele opportuniteiten ervan.

Na een politieke inleiding door de Belgische, Japanse en Europese overheden, informeren tal van experts (van de Europese Commissie, Belgische overheden, gespecialiseerde raden) onze importeurs en exporteurs over de operationele aspecten waardoor ze ten volle kunnen profiteren van de vele voordelen van het handelsakkoord. Tijdens twee parallel lopende, interactieve workshops, de ene over goederen (en de agrovoedingssector) en de andere over diensten, komen de ondernemingen alles te weten over de EPO. Daarna kunnen ze van gedachten wisselen tijdens een networking cocktail.

Laten we samen van dit ambitieus akkoord een echt succes maken voor alle ondernemingen!

Met de steun van

Receptie gesponsord door


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.