De regeneratieve economie

VVIP-Talk | Webinar | 21 september 2020 | 16.00 u – 18.00 u

In 2020 bestaat het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) 125 jaar. De gelegenheid bij uitstek om een exclusieve reeks van VVIP-Talks te organiseren. Telkens gaat een internationaal gerenommeerde spreker in dialoog met de top van de Belgische bedrijfswereld over een visionair en strategisch thema.

Het opzet? Creating value for society! Onze acht VBO-competentiecentra bepalen telkens de insteek. En nodigen u als onze VVIP-gast uit. U vindt hier het volledige overzicht van de reeks VVIP-Talks. Op maandag 21 september organiseert het competentiecentrum Sustainability & Circulaire economie de tweede VVIP-Talk in de reeks. Deze keer snijden we het onderwerp van de regeneratieve economie aan.

Pieter Timmermans, CEO van VBO FEB, gaat dieper in op  het ‘waarom’ en het ‘hoe’ van deze exclusieve reeks van VVIP-Talks in het kader van de 125ste verjaardag van VBO FEB.

De keynote speaker is Guibert del Marmol, mentor, auteur en spreker gespecialiseerd in de regeneratieve economie. Sinds 2006 helpt hij leidinggevende organen, raden van bestuur en aandeelhouders bij het uitwerken van een strategie voor duurzame ontwikkeling gebaseerd op gedeelde waarden. Ook is hij medeoprichter van de Lunt Foundation, die regeneratieve oplossingen promoot om welvaart te creëren vertrekkend van ecologie, welzijn en gemeenschap.

Na de keynote is er een Q&A-sessie voorzien.

Tot slot formuleert Vanessa Biebel, Executive Manager van het Competentiecentrum Sustainability & Circulaire economie enkele key ‘take aways’ en focust daarbij op de manier waarop het VBO dit thema benadert, welke visie en strategie het VBO ontwikkelt, en wat het VBO ter zake concreet al ondernam, momenteel onderneemt en nog zal ondernemen.

Om 17.00 u volgt dan de prijsuitreiking van de 17de editie van de  Belgian Business Awards for the Environmentdie oorspronkelijk was voorzien voor midden maart maar als gevolg van de coronacrisis werd uitgesteld. De formule werd aangepast en verloopt volledig volgens de geldende veiligheidsmaatregelen, zodat u alsnog alle innovaties van onze Belgische ondernemingen kunt ontdekken.

Deze awards belonen kleine en grote ondernemingen voor hun engagement in duurzame ontwikkeling. Ze zetten ecologisch innovatieve praktijken, procedés en producten uit alle sectoren in de verf die bijdragen tot de overgang naar de circulaire economie. Een onafhankelijke jury van experts bestudeerde alle ingediende projecten en koos de winnaars. Bovendien zijn de Belgische winnaars automatisch genomineerd voor de European Business Awards for the Environment.

Kom live ontdekken wie brons, zilver en goud in de wacht sleept en wie de speciale ‘Young Talent’-prijs mee naar huis neemt! BSH, Coca-Cola (Chaudfontaine), Ducoop, Hortiplan – een merk van Arvesta –, L’Oréal, MODS, OVO, Proximus, Valipac en Wienerberger doen allemaal een gooi naar het podium. 

Noteer ook alvast de volgende VVIP-Talk in uw agenda. Die vindt plaats op 8 oktober en bestaat uit twee keynotes: federaal magistraat Jan Kerkhofs en onderzoeksrechter (Mechelen) Philippe Van Linthout zullen het hebben over cybercriminaliteit. Een overzicht van de volledige reeks VVIP-Talks vindt u hier. 

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.