25 september 2020

Scherp uw expertise aan!

Bent u een doorgewinterd public affairs professional? Of is belangenverdediging niet uw kernactiviteit, maar wel van belang? Hoe dan ook, public affairs (PA) is een zaak van velen.

Dit najaar organiseert het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) voor de vierde keer de PUBLIC AFFAIRS ACADEMY. We doen dat samen met onze sectorfederaties en met topspecialisten van drie gedreven en toonaangevende public affairs agentschappen: akkanto, Whyte en Interel. Het doel? De PA-expertise maximaal delen en verfijnen zodat u nog effectiever en efficiënter impact kunt hebben op de regionale, federale en Europese beleidsvorming. 

Op het programma?

Concepten en best practices die we zowel academisch (strategisch) als hands-on (praktijkgericht) uitrollen. Niet om u uit evenwicht te brengen. Wel om patronen te doorbreken. U even uit uw comfortzone te ‘dwingen’, zodat u met andere ogen de dagelijkse praktijk benadert. Laat u inspireren door verfrissende ideeën en inzichten. Sta open voor nieuwe impulsen. Ontdek de houding van politici en beleidsmakers – onze externe sprekers – tegenover PA. En keer terug met een aantal ‘quick wins’ die u de volgende dag al kunt toepassen.

Voor wie?

De Public Affairs Academy is op maat gesneden van experten (junior, medior en senior) van de sectorfederaties aangesloten bij het VBO én van de experten werkzaam bij het VBO.

Extra! Elke sectorfederatie kan twee public affairs verantwoordelijken van hun leden-bedrijven uitnodigen. Zo verbreden we de input en kunnen we de lessons learned ruimer delen.

Wat bieden we aan?

De Public Affairs Academy telt vijf interactieve sessies/workshops.

We starten met een oriëntatiesessie, gevolgd door drie thematische sessies. Afsluiten doen we met een interactief wrap-up paneldebat dat 100% gestuurd wordt door de deelnemers. Elke sessie houdt maximaal rekening met de aanwezige ervaring en expertise én met de kennisbehoeften van de deelnemers.

U beslist zelf om het volledige pakket te volgen of te kiezen voor één of meerdere sessies.

 

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.