Opleidingsincentives

Dinsdag 6 oktober 2020

In juni organiseerde het VBO in samenwerking met Antwerp Management School en HRPro.be een grootschalige enquête rond de impact van Covid-19 op het menselijk kapitaal in ondernemingen.

We polsten toen ook naar de opleidingsintenties van een 500-tal bedrijven. Meer dan 80% van de bevraagde organisaties zet de komende maanden volop in op opleiding voor de medewerkers; bijna 1/4e van hen plant zelfs extra opleidingen in ten gevolge van de crisis met blijvende inzetbaarheid als voornaamste drijfveer.

Focussen op die inzetbaarheid wordt voor veel bedrijven cruciaal de komende maanden. Door de crisis zijn ze verplicht anders te gaan werken, soms hun business model drastisch te herzien en/of hun arbeidsorganisatie anders in te vullen.

Niet zelden vergt dit een om- of herscholing van sommigen van hun medewerkers. Het belang van opleiding & ontwikkeling is verre van een nieuw gegeven maar staat weer met stip op nummer 1 van veel HR-departementen.

Investeren in opleiding en ontwikkeling rendeert altijd maar heeft ook een kost. Maar die kost kan door gebruik van de beschikbare incentives geoptimaliseerd worden. Aangezien er best wel wat regionale verschillen zijn, helpt het VBO graag om de mogelijkheden even in kaart te brengen en te duiden.

In dit webinar maken we u wegwijs en zorgen we ervoor dat u vanaf morgen uw opleidingsinitiatieven kan optimaliseren.

          • Welke subsidiemogelijkheden zijn er?

          • Hoe maak je er aanspraak op?

          • Waar heb je recht op?

          • Hoe vraag je ze aan?

We bieden een handig overzicht van volgende mogelijkheden:

          • KMO/Chèques de formation/Opleidingspremie

          • Sectorfondsmiddelen

          • VOV/BEV

          • Werkbaarheidscheques

Voor dit seminarie doen we beroep op L&D experte Karine Plas. Karine is L&D specialist en heeft meer dan 20 jaar ervaring in het organiseren, ontwikkelen en geven van bedrijfsopleidingen, zowel klassikaal als digitaal. Karine werkte in het verleden o.a. voor IPG Contact Solutions, Orange en Carglass. Momenteel werkt ze als L&D adviseur voor Itzu Training.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.