Lamgelegd door een cyberaanval? Niet in mijn bedrijf!

8 oktober 2020

In 2020 bestaat het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) 125 jaar. De gelegenheid bij uitstek om een exclusieve reeks van VVIP-Talks te organiseren. Telkens gaat een internationaal gerenommeerde spreker in dialoog met de top van de Belgische bedrijfswereld over een visionair en strategisch thema.

Op donderdag 8 oktober zoomt het Competentiecentrum Recht en Onderneming in op het brandend actuele thema van de cybercriminaliteit onder de titel ‘Lamgelegd door een cyberaanval? Niet in mijn bedrijf!’.

Pieter Timmermans, CEO van VBO FEB, gaat dieper in op het ‘waarom’ en het ‘hoe’ van deze exclusieve reeks van VVIP-Talks in het kader van de 125ste verjaardag van VBO FEB.

Het opzet? Creating value for society! Onze acht VBO-competentiecentra bepalen telkens de insteek. En nodigen u als onze VVIP-gast uit. U vindt hier het volledige overzicht van de reeks VVIP-Talks.

Daarna zit u op de eerste rij voor een ontnuchterende keynote van het duo Jan Kerkhofs, federaal magistraat bij de Cyber Unit van het federaal parket,  en Philippe Van Linthout, onderzoeksrechter in Mechelen.

De twee zijn onbetwiste autoriteiten in België inzake cybercriminaliteit, de snelst groeiende misdaadvorm in ons digitale tijdperk. “Niet in mijn bedrijf!”, horen we u denken. Zeg nooit nooit, zoals veel bedrijven die jammer genoeg wel slachtoffer werden van een cyberaanval. Bent u als bedrijfsleider, beslisser echt bewust – en op de hoogte – van de impact van zo’n aanval of bedreiging? Onze twee doorgewinterde experts leren u welke vormen van cybercriminaliteit dag in dag uit organisaties bedreigen. Maar bovenal, hoe u zich proactief optimaal beschermt. Of adequaat reageert in geval van.

Na de keynote beantwoorden de heren Kerkhofs en Van Linthout al uw vragen tijdens het Q&A-moment.

Afsluitend formuleert Philippe Lambrecht, Bestuurder-Secretaris-generaal en Executive Manager van het Competentiecentrum Recht en Onderneming, enkele key ‘take aways’ en focust daarbij op de manier waarop het VBO dit thema benadert, welke visie en strategie het VBO ontwikkelt, en wat het VBO ter zake concreet al ondernam, momenteel onderneemt en nog zal ondernemen.

Benieuwd naar uw rol in de strijd tegen cybercriminaliteit voor uw bedrijf en onze maatschappij?

Schrijf u dan vandaag in voor ons derde gratis ‘VVIP-Talk’-webinar in het kader van 125 jaar VBO.

Met de steun van de Cyber Security Coalition

Cyber Security Coalition

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.