Herstructurering hoeft geen synoniem te zijn voor collectief ontslag

27 oktober 2020

Herstructurering hoeft geen synoniem te zijn voor collectief ontslag.

-        Voorstelling van een nieuwe praktische VBO-gids “Herstructureren met en/of zonder ontslagen”
-        Krijg inzicht in herstructureringsmogelijkheden
-        Kompas en plan van aanpak ten aanzien van uw medewerkers en externe stakeholders

Tal van redenen kunnen stemmen tot het overwegen van een herstructurering, zoals het beogen van rendabiliteit, producten- en dienstenoptimalisatie, marktontwikkelingen, nieuwe economische evoluties …

Dit webinar brengt inzicht in mogelijke scenario’s van herstructureringen met en/of zonder ontslagen. Herstructurering kan ook een positief transformatieverhaal zijn. Het webinar biedt een kompas en leidraad voor een multidisciplinair plan van aanpak ten aanzien van uw medewerkers en externe stakeholders, met aandacht voor zowel juridische als communicatie- en leiderschapsaspecten.

Liesbet Vandenplas (advocatenkantoor Eubelius) en Erika van Bogget en Christel Van Litsenborgh (communicatiebureau Ketchum) delen hun kennis en ervaringen met u. Het webinar bouwt verder op de nieuwe praktische VBO-gids “Herstructureren met en/of zonder ontslagen”, die zij in co-creatie met het VBO uitgeven en u na het webinar ontvangt.

VOOR WIE?

Dit webinar is bedoeld voor bedrijfsleiders, executive management, legal counsels, HR verantwoordelijken en communicatie-verantwoordelijken.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.