Akkoord sociale partners toegelicht

10 juni 2021

Op 8 juni hebben de sociale partners een alomvattend sociaal akkoord kunnen sluiten. Dit afsprakenkader vrijwaart de competitiviteit van de bedrijven maximaal ten aanzien van de buurlanden, versterkt geleidelijk de koopkracht van de werknemers met een laag loon, stelt het aanvullend pensioen volgens een realistische timing gelijk, en zorgt tegelijk voor een goede omkadering van de hevige economische schokken waar we op korte termijn voor staan via een toename van het aantal vrijwillige overuren.

Tijdens een live webcast zullen Pieter Timmermans, CEO en Monica De Jonghe, Directeur-generaal, de contouren en impact van het afsprakenkader meer in detail toelichten en becommentariƫren. U hebt ook ruim de kans om vragen te stellen.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.