Yearly Day of Listed Companies

maandag 25 oktober 2021

Van oudsher worden ondernemingen geconfronteerd met activisme. Naast traditionele vormen van activisme, zoals activisme door minderheidsaandeelhouders (‘shareholder activism’), hebben zich nieuwe vormen van activisme ontwikkeld door belanghebbenden (‘stakeholder activism’). De strijd verplaatst zich daahierbij van de algemene vergadering naar de rechtbank.

Nieuw is dat ondernemingen zich meer en meer zelf een activistische houding aanmeten. Voorbij het paradigma van ‘shareholder value’, formuleren ondernemingen doelstellingen die een impact hebben op de bredere maatschappij. Ondernemingen worden aldus zelf een actor van sociale verandering.

Om die ontwikkelingen verder uit te diepen, nodigen het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO FEB) en GUBERNA u uit op de achtste editie van de Jaarlijkse Dag van de Beursgenoteerde Ondernemingen rond het thema activisme. Tijdens deze studienamiddag geven internationaal gerenommeerde experts vanuit verschillende invalshoeken hun visie op activisme in 2021.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.