De klok tikt voor de omzetting van de richtlijn inzake klokkenluiders. Bent u voorbereid?

maandag 6 december 2021

Het Verbond van Belgische Ondernemingen en Euronext Corporate Services nodigen u graag uit voor een webinar over de nakende omzetting van de Europese richtlijn inzake klokkenluiders.

De richtlijn regelt hoe klokkenluiders inbreuken kunnen melden op bepaalde regels van openbaar belang  en welke bescherming ze vervolgens genieten. Tevens bepaalt de richtlijn aan welke voorwaarden diverse meldsystemen moeten voldoen. De deadline om de richtlijn om te zetten naar Belgisch recht verstrijkt op 17 december 2021. De omzetting zal een grote impact hebben op veel Belgische ondernemingen.

Tijdens het webinar lichten experten de politieke, juridische en economische aspecten van de nieuwe regeling toe. Daarbij blikken ze vooruit op de praktische implementatie van de nieuwe regels.

Het webinar richt zich tot alle leidinggevenden, bedrijfsjuristen en ‘compliance officers’.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.