Nationale TelewerkConferentie - Editie 2

9 december 2021

Telewerk in het Nieuwe Werken

De presentatie is eveneens beschikbaar op de volgende link.

Donderdag 9 december 2021 breien we een vervolg aan onze succesvolle Nationale TelewerkConferentie van eind augustus en duiken we dieper in de praktijk.

Op 26 augustus nodigde het VBO 10 sprekers uit voor de Nationale TelewerkConferentie. Meer dan 1.000 deelnemers volgden onze 10 experten en het debat met de ministers van Werk.
Naar aanleiding van die eerste conferentie lanceerden we onze 10 do’s-and-don’ts bij het implementeren van een duurzaam telewerkbeleid

Drie maanden later is de vraag: hoe zetten de bedrijven de theorie om in de praktijk? Op onze tweede conferentie doen zeven organisaties hun verhaal!

Voor elke concrete case zoeken we het antwoord op volgende vragen:

  • Welk telewerkbeleid kiest het bedrijf?
  • Hoe verankeren ze dat beleid in een breder ‘New Way of Work’- of hybride arbeidsmodel?
  • Wat was de situatie precorona? Wat is het doel postcorona?

Maar nog belangrijker: wat is hun onderliggende strategie en wat kunnen we vandaag al besluiten uit de eerste resultaten of effecten?

  • Waarom kiest het bedrijf voor een specifiek beleid?
  • Wat loopt goed? Waar gaat het fout?
  • Welke obstakels hinderen de teams/leidinggevenden/werknemers?
  • Op welke manier speelt het bedrijf op die hindernissen in?

Dr. Kathleen Van Gronsvelt, professor HRM & Organizational Behaviour aan de Antwerp Management School sluit de tweede editie af met treffende ‘Mindopeners rond hybride werken’. Ze put daarvoor uit 20 maanden onderzoek ‘Impact COVID-19 op menselijk kapitaal in organisaties’.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.