Auteursrecht - Nood aan modernisering & omzetting Europese richtlijn

dinsdag 29 november 2022

De afgelopen jaren evolueerde het auteursrecht grondig. Onder druk van nieuwe technologie en de digitalisering werd het Europese rechtskader meermaals aangepast, maar het begrip ‘auteursrecht’ volgde niet. Sluit het nog altijd aan bij de nieuwe digitale realiteit? Wat houdt de nieuwe Europese richtlijn in – en de omzetting in Belgisch recht? En wat betekent dat voor de werking van de organisaties in België die de auteursrechten beheren? Wat is hun bijdrage in de noodzakelijke evolutie naar een modern, hedendaags auteursrecht?

Dat is voer voor onze afsluitende sessie van de middagen van de intellectuele eigendom. Twee auteursrechtspecialisten lichten u alle ins en outs van de richtlijn ‘auteursrecht’ toe, alsook de omzetting. En zoomen in op de rol van beheersmaatschappijen zoals Sabam. Geen theorie om de theorie. Maar hands-on. Daarom illustreren de experten hun kennis met concrete voorbeelden. En krijgt u zelf de kans om al uw vragen te stellen.

De lunchsessie verloopt hybride. Ze begint om 12.00 u. en eindigt rond 14.00 u. Snelle beslissers kunnen zich vandaag al inschrijven (fysiek of online) voor deze vijfde en laatste sessie in de reeks.

Onze twee experten-sprekers zijn:

Olivia Santantonio - Advocaat bij Lydian

Steven De Keyser - CEO Sabam

Logo middagen

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.