Bent u mee met de nieuwe Europese Vertical Block Exemption Regulation (VBER)?

 

De presentatie is beschikbaar op de volgende link.

Op 1 juni 2022 trad de nieuwe Vertical Block Exemption Regulation of Verticale Groepsvrijstellingsverordening (VBER) in werking. Die verordening vervangt de vorige VBER, die al sinds 2010 het landschap voor verticale overeenkomsten (zoals leverings- en distributieovereenkomsten) bepaalde. De nieuwe VBER wordt aangevuld met nieuwe Verticale Richtsnoeren. Beide instrumenten zijn van toepassing tot 31 mei 2034.

Het belang van de VBER voor het economische landschap kan moeilijk worden overschat. Om zeker te zijn of verticale overeenkomsten toegelaten zijn onder het mededingingsrecht, moet een toetsing aan de VBER plaatsvinden.

Tijdens de studiemiddag nemen we de VBER onder de loep vanuit beleidsmatig, juridisch en praktisch oogpunt. En we kijken op welke manier de verordening ook afdwingbaar is.

U krijgt trouwens de kans om het handboek Toolbook for practitioners* tegen een gunstprijs aan te schaffen. De gids biedt een roadmap voor de nieuwe regelgeving en reikt een rist hands-on tools aan om de verordening in de praktijk toe te passen.

 

* Wijckmans Frank en Francken Karolien, Vertical Block Exemption Regulation - Toolbook for practitioners, LeA Publishers, 2022, 123 p.

Photo © Unsplash

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.