Zijn uw bedrijfsgeheimen veilig in het telewerk-tijdperk?

15 december 2020

 

Bedrijfsgeheimen:
Vertrouwelijke data en thuiswerk? Doe uw huiswerk!

Videomeetings? Remote workspaces? Documentbeheer in de cloud? Uitvoerig e-mailverkeer via thuis- en andere netwerken?

We kunnen er als ondernemer niet meer om heen in de huidige coronatijden. En de kans is zeer groot dat we er ook in de toekomst meer en meer mee te maken krijgen. Dat brengt echter risico’s met zich mee wanneer het om vertrouwelijke informatie gaat. Uiteraard moet er voldoende flexibiliteit worden geboden om thuiswerk ‘werkbaar’ te maken, maar dat betekent niet dat er onbezonnen mag worden omgegaan met commercieel waardevolle informatie, precies omdat ze geheim is.

Bedrijfsgeheimen krijgen een specifieke wettelijke bescherming als aan een aantal basisvoorwaarden is voldaan. Zo moet een onderneming alle ‘redelijke’ maatregelen nemen om het geheim karakter van de bewuste informatie te bewaren. Kaderleden en personeel daarvoor sensibiliseren is één ding, maar neemt u ook voldoende praktische en technische maatregelen om de vertrouwelijkheid van uw bedrijfsgeheimen te waarborgen? Is uw IT-systeem voldoende beveiligd?

In dit webinar schetsen we een algemeen beeld van het juridisch kader rond de bescherming van bedrijfsgeheimen. En illustreren we aan de hand van de jongste rechtspraak hoe Belgische rechters bedrijfsgeheimen in België benaderen en zoomen we in op wat u kunt doen om uw bedrijfsgeheimen te beschermen en schendingen te laten bestraffen.

Kortom, een onmisbare workshop boordevol tips en tricks voor elk type onderneming!

Webinar georganiseerd in samenwerking metLogo

Nathalie Ragheno 

Premier Conseiller-Eerste Adviseur

VBO FEB

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.