Globale belastinghervorming

Vrijdag 3 december

Wat willen de ondernemingen en hoe komt de politiek daaraan tegemoet?

De presentatie is eveneens beschikbaar op de volgende link.

Er loopt een grote fiscale hervorming. De bedoeling: tegemoetkomen aan de engagementen van de regering, namelijk de werkzaamheidsgraad opkrikken, de klimaatambities ondersteunen, ondernemerschap aanmoedigen en investeringen stimuleren (in het bijzonder investeringen in de transitie).

Die hervorming maakte in mei 2020 al het voorwerp uit van een advies van de Hoge Raad van Financiën, dat deze zomer werd aangevuld met een eerste tussentijds rapport. Binnen het kabinet van de minister van Financiën werd een werkgroep opgericht. Er werden brede raadplegingen aangevat, te beginnen met het parlement in juni 2021. Bovendien voorziet de recent goedgekeurde begroting voor 2022 al een minitaxshift.

Dit is dus het moment bij uitstek voor de bedrijfswereld om zijn stem te laten horen en zijn wensen kenbaar te maken. Daarom organiseert het VBO op 3 december 2021 een grote studiedag. Om uw deelname aan deze dag voor te bereiden, verwijzen wij u naar de opinie van het VBO Impact van 25 november, en naar de bijgevoegde documenten.

De dag zal uit twee delen bestaan:

- In de voormiddag zullen drie panels van vertegenwoordigers uit de bedrijfswereld de hervorming analyseren vanuit de drie traditionele pijlers van de fiscaliteit, namelijk de belasting op arbeid, de belasting op kapitaal (behalve vennootschapsbelasting) en de belasting op consumptie (inclusief groene fiscaliteit).

- In de namiddag zullen twee panels van parlementairen van verschillende partijen een antwoord  bieden op de geformuleerde wensen en hun respectieve prioriteiten m.b.t. de bedrijfswereld toelichten.

Alle panels worden gemodereerd door Suyin Aerts.

Mis deze uitzonderlijke fiscale afspraak niet!

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.