1998 – 20 x de opinie van Pieter Timmermans – 2018

Hoe vat je 20 ‘dienstjaren’ op het VBO relevant samen? Zonder betuttelend te zijn, belerend noch exhaustief? Zonder geschiedenis te willen schrijven maar toch in te zoomen op thema’s die gedurende twee decennia de agenda van een organisatie en haar CEO markeerden?


Stefan Maes, COMMUNICATION & EVENTS
03 september 2018

Toen kwam de idee. Grasduinend door twintig jaar opiniestukken (1998-2018) selecteerden we tien ‘dossiers’ die de persoon Pieter Timmermans nauw aan het hart liggen en waarin het VBO een impactvolle rol speelt(de). Elk thema belichten we met een opiniestuk uit de periode vóór zijn aantreden als gedelegeerd bestuurder op 19 juli 2012.

En zetten we vervolgens af tegen een stuk over hetzelfde thema, maar geschreven na zijn aanstelling. Zo illustreren we dat de thema’s die toen op de kaart of agenda werden gezet, niet uit de lucht waren gegrepen en geleid hebben tot daadwerkelijke verandering ten goede van het ondernemingsklimaat en de Belgische bedrijfswereld. Elk opinieduo (verleden-heden) leiden we in met een korte hedendaagse duiding door sleutelfiguren uit het politieke en economische speelveld.

> Download de brochure

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.