6 maanden na de lockdown – 10 lessons learned

15 september 2020 –  Zes maanden geleden gebeurde het onmogelijke en ging ons land in een harde lockdown. Zes maanden later staan de media nog altijd bol van de doemscenario’s. Maar wie voorbij de schreeuwende krantenkoppen leest, ziet ook hoopvolle verandering.

‘Crisissen zijn uitdagingen’, zei voormalig VBO-voorzitter André Leysen. Die wijsheid in acht genomen, stelde het VBO de vraag aan zijn leden-sectorfederaties: ‘Welke relevante lessen kunnen we trekken uit de afgelopen intense periode van hectiek, onzekerheid en crisis?’ 

Op basis van hun ervaringen met de realityshock van de afgelopen zes maanden, zetten we tien ‘lessons learned’ in de verf. We hebben ze gebundeld in een overzichtelijke brochure VBO en leden-sectorfederaties trekken lessen uit pandemie COVID-19

De juiste lessen trekken is een cruciale stap in het duurzaam sterker maken van ons economisch weefsel en onze gemeenschappelijke veerkracht.  Zo kunnen we proberen te voorkomen dat we niet opnieuw de hele wereld on hold moeten zetten als een nieuwe pandemische crisis van welke aard of orde ook ons treft.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.