België sterker in Europa – 12 aanbevelingen

17 november 2022 – Om meer te wegen op het Europees besluitvormingsproces, schuift het VBO 12 concrete aanbevelingen naar voren. Die aanbevelingen focussen dus niet op de inhoud van het Europees beleid, maar wel op de verschillende stappen in het besluitvormingsproces, op zowel Belgisch als Europees niveau. Dat zonder het proces nodeloos complexer te maken of te vertragen.

De Europese economische integratie is de motor van groei en welvaart voor onze kleine, open economie. De goede werking van de interne markt, onze gemeenschappelijke Europese markt met het vrij verkeer en een level playing field, is essentieel voor het Belgische bedrijfsleven. Die interne markt is uitgegroeid tot de belangrijkste afzetmarkt en toeleverancier voor onze bedrijven.

Europa is daardoor al lang geen ver-van-mijn-bedshow meer voor ondernemers. Bovendien worden ze dagelijks geconfronteerd met Europese regels die een grote invloed hebben op de werking van hun bedrijf. En dat zal in de toekomst ongetwijfeld zo blijven. Daarom is het meer dan ooit cruciaal dat België op Europees niveau zijn belangen nog sterker behartigt.

> Klik hier voor het VBO-manifest ‘België sterker in Europa’ met daarin 12 aanbevelingen om België meer te laten wegen op het Europees besluitvormingsproces en de aanpak van Europese aangelegenheden in ons land te verbeteren.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.