Data Protection - Nieuwe algemene verordening gegevensbescherming

Onze wereld is steeds meer met elkaar geïnterconnecteerd. Naarmate persoonsgegevens almaar sneller en in grotere getale circuleren, wordt ook de bescherming van die gegevens en van de privacy van de betrokken personen een centrale bekommernis. De ondernemingen moeten een actief beleid voeren om hun databestanden beter te beschermen. Als steun voor de ondernemingen werkt het VBO de brochure “Data Protection” uit.


Nathalie Ragheno, COMPETENTIECENTRUM RECHT & ONDERNEMING
06 maart 2020

Een nieuwe Europese Verordening stelt strengere eisen waaraan ondernemingen – iedere organisatie die persoonsgegevens verwerkt – moeten voldoen. De General Data Protection Regulation of ‘GDPR’, zoals de Verordening afgekort heet, is erg complex. Met deze brochure als leidraad wil het VBO duidelijk maken waar het bij bescherming van persoonsgegevens om gaat en hoe u te werk moet gaan.

> Klik hier om de brochure in het Nederlands online te lezen
Klik hier om de brochure in het Engels online te lezen
Klik hier om de brochure in het Duits online te lezen

Deze publicatie is nu al erg populair bij verenigingen en ondernemingen. U kunt ze laten personaliseren (kostprijs 425,00 EUR, excl. btw) met uw logo en een inleidende tekst voor een nog groter bereik binnen uw netwerk. Wilt u daar graag meer informatie over? Neem dan contact op met Anne Michiels, am@vbo-feb.be.

Click here to download the brochure in English.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.