Focus International Trade – Internationale handel cruciaal, zeker tijdens COVID-19

15 oktober 2020  Meer dan 85% van ons bbp en de gezondheid van talloze ondernemingen, groot en klein, zijn afhankelijk van onze handel en investeringen met onze partners, binnen en buiten Europa. Door zijn ligging, zijn geschiedenis en de kwaliteit van de producten en diensten van zijn ondernemingen, is ons land sterk geïntegreerd in de wereldwijde waardeketens. In die mate zelfs dat 1 job op 5 in België afhankelijk is van export buiten de Europese Unie. Dat kan gaan om afgewerkte producten, maar evengoed om onderdelen die worden gebruikt in de productie van andere goederen.

Het belang van die commerciële werkelijkheid, die van ons land een van de meest open economieën ter wereld maakt, moeten we constant onder de aandacht brengen. Temeer omdat die werkelijkheid nog zo vaak miskend, en zelfs bewust ontkend wordt.

De experten van ons competentiecentrum ‘Europa & Internationaal’ volgen de uitdagingen en kansen van de internationale handel en investeringen op de voet. En delen hun expertise en bevindingen met onze leden-sectorfederaties en de bedrijfswereld in onze gloednieuwe, semestriële VBO-analyse ‘Focus International Trade’. Met als dubbel doel: ondernemend België informeren en het objectief debat over de impact van de internationale handel op ons land stimuleren.

Lees de volledige analyse

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.