Focus International Trade – Handel in een wereld van paradoxen

6 december 2021 – Andermaal toonden de Belgische bedrijven aan hoe ze zich continu kunnen aanpassen aan nieuwe omstandigheden, zowel in België als op de interne markt als op derde markten.


Sofie Declerck, COMPETENTIECENTRUM EUROPA & INTERNATIONAAL
Olivier Joris, COMPETENTIECENTRUM EUROPA & INTERNATIONAAL
Benoit Monteyne, COMPETENTIECENTRUM EUROPA & INTERNATIONAAL
06 december 2021

Dit derde nummer van de Focus International Trade kijkt in het bijzonder naar het debat rond de strategische autonomie van Europa. Moeten we die versterken of is dat een onrealistisch idee? Is Europa echt te afhankelijk van derde landen? Hebben onze bedrijven baat bij de aanmoediging van industriële samenwerkingen binnen Europa? Op al die vragen wordt ingegaan in de HEADLINE.

Dit nummer illustreert nogmaals het belang van de handels- en investeringsstromen voor onze heel open economie, maar ook de sterke blootstelling aan externe factoren die hiermee gepaard gaat. Ik denk hierbij niet alleen aan natuurlijke fenomenen (zoals de gevolgen van COVID-19), maar ook aan de meer geopolitieke ontwikkelingen.

Kortom, de experten van het competentiecentrum ‘Europa & Internationaal’ van het VBO volgen de uitdagingen en kansen van de internationale handel en investeringen op de voet. En delen hun expertise en bevindingen in deze semestriële VBO-analyse ‘Focus International Trade’.

> Lees de volledige analyse

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.