Focus International Trade – Herstellen en versterken van de handelsrelaties

14 juni 2021 – Handel en investeringen zijn essentieel in een heel open economie als de onze. De goede werking van de geglobaliseerde waardeketens speelt daarbij een sleutelrol, ze ligt aan de basis van de diversifiëring van onze import en export. De actualiteit drukt ons echter met de neus op de feiten: die goed geoliede machine is erg kwetsbaar voor buitenlandse gebeurtenissen of evoluties. Denk maar aan de Brexit, de tijdelijke blokkering van het Suezkanaal of de exportbeperkingen in het kader van corona.

Het VBO volgt de ontwikkelingen op het nationale en internationale toneel van nabij op. Waar nodig en relevant promoten en verdedigen we maximaal de belangen van onze leden-sectorfederaties en ondernemingen. Als belangenverdediger van meer dan 50.000 ondernemingen in het land, zijn we er immers van overtuigd dat handel en investeringen bepalend zullen zijn voor het succes van de relancestrategie, zowel binnen de Belgische als Europese context. Het is daarom belangrijker dan ooit om de handelsrelaties te herstellen en versterken.

De experten van het competentiecentrum ‘Europa & Internationaal’ van het VBO volgen de uitdagingen en kansen van de internationale handel en investeringen op de voet. En delen hun expertise en bevindingen in deze semestriële VBO-analyse ‘Focus International Trade’.

Lees de volledige analyse

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.