Magazine REFLECT van het VBO – Voor duurzame wins(t)

De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (in het Engels: Sustainable Development Goals of SDG’s) werden in september 2015 aangenomen door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Ze bieden een wereldwijd kader om een antwoord te vinden op globale uitdagingen, de mensheid te bevrijden van armoede en de planeet weer op een duurzaam spoor te krijgen. Hoewel niet bindend, gaat er een morele kracht uit van deze uitgebreide agenda – ook wel Agenda 2030 genoemd – die door 193 landen is ondertekend.

Volgens eens studie van PwC vindt maar liefst 90% van de burgers het belangrijk dat ondernemingen zich engageren voor de SDG’s. De druk van de publieke opinie is dus groot. Maar ook de noodzaak, willen de bedrijven een relevante en groeigerichte rol blijven spelen in de maatschappij en de wereld van de (nabije) toekomst.

Maar we blijven realistisch. Het ‘economisch groeidenken’ zal nooit vanaf dag één perfect matchen met de finaliteit van de SDG’s en omgekeerd. Maar ze zetten alvast een proces in gang. De SDG’s zijn een formidabel instrument voor ondernemingen om nieuwe marktopportuniteiten te ontplooien.

Waarom zijn die beslissingen, genomen in de verre en duistere wandelgangen van de Verenigde Naties, ook voor uw bedrijf relevant? En in hoeverre kan ook uw organisatie haar voordeel doen met de opportuniteiten van de Agenda 2030? In deze editie van ons REFLECT-magazine geven we u meer inzicht in die VN-doelstellingen, zodat uw bedrijf ze ook zelf beter kan integreren en toepassen. Kwestie van u te motiveren om de theorie om te zetten in de praktijk.

> Klik hier om de REFLECT online te raadplegen

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.