Private veiligheid – De impact van de nieuwe wetgeving op uw onderneming

De wet van 2 oktober 2017 moderniseert de private veiligheid in ons land grondig. De vorige wet dateert immers uit 1990 en was na bijna dertig jaar dringend aan herziening toe. Zo vormen de private en publieke sector anno 2017 steeds meer gelijkwaardige partners in een geïntegreerd veiligheidsbeleid. Het is voor ondernemingen bij de organisatie van hun veiligheid dan ook van groot belang dat ze een beroep kunnen doen op kwaliteitsvolle en betrouwbare bewakingsdiensten.


Erik Peetermans, COMPETENTIECENTRUM RECHT & ONDERNEMING
09 november 2017

Een onderneming kan zowel een interne bewakingsdienst opzetten als een beroep doen op de diensten van vergunde bewakingsondernemingen. Deze brochure focust in eerste instantie op wat nieuw is voor de ondernemers die bewakingsondernemingen inschakelen. Maar weet dat dezelfde principes ook in grote mate gelden voor bedrijven die zelf een eigen interne bewakingsdienst opzetten.

Deze brochure geeft in vogelvlucht een overzicht van de elementen uit de nieuwe wet die voor ondernemingen van belang zijn bij de organisatie van hun private veiligheid. Het is echter niet mogelijk om alles in detail te bespreken. Bedrijven die training geven in private veiligheid vallen bijvoorbeeld ook onder de nieuwe wet, maar worden hier niet besproken. Weet ten slotte dat voor de efficiënte werking van de nieuwe wet nog een aantal uitvoeringsbesluiten zullen volgen. Met deze hands-on brochure komt u alvast een heel eind ver.

> Klik hier om de brochure te downloaden

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.