SOCIALE VERKIEZINGEN 2016

De volgende sociale verkiezingen worden gehouden tussen 9 en 22 mei 2016. De werkgever heeft een centrale rol bij de organisatie van die verkiezingen. De stappen van de procedure – die 150 dagen duurt – zijn talrijk en moeten strikt in acht worden genomen, want deze wetgeving is van openbare orde. De brochure SOCIALE VERKIEZINGEN 2016 is praktisch opgevat, maar ook zeer uitvoerig gedocumenteerd. Ze is zowel voor de expert als voor de nieuweling bedoeld. Ze biedt in het bijzonder de werkgever een leidraad doorheen zijn vele taken tijdens de hele procedure vóór, tijdens en na de verkiezingen.


Annick Hellebuyck, COMPETENTIECENTRUM WERK & SOCIALE ZEKERHEID
01 januari 2016

De wet van 2 juni 2015 betreffende de sociale verkiezingen voerde nieuwigheden in de regelgeving in. De auteurs hebben daar heel bijzondere aandacht aan besteed, onder andere wat het elektronisch uploaden van de kandidatenlijsten betreft. Bovendien is in deze brochure, traditiegetrouw, flink wat plaats voorzien voor de meest recente rechtspraak van onze arbeidshoven en -rechtbanken.

De auteurs hebben bij het opstellen van deze brochure nauw samengewerkt. Nadine Beaufils, advocate-vennoot bij Taquet, Clesse & Van Eeckhoutte, kent uit ervaring het terrein en de arbeidsgerechten. Van daaruit verschaft zij ons de essentie van de meest recente vonnissen ter zake. Ze is ook extern adviseur bij het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). Annick Hellebuyck, adviseur bij het Competentiecentrum Werk en Sociale Zekerheid van het VBO, werkte actief mee aan het opstellen van de adviezen die de Nationale Arbeidsraad ter voorbereiding van de sociale verkiezingen 2016 heeft uitgebracht.

> De brochure downloaden

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.