VBO-MAGAZINE REFLECT – 360° digitaal vooruit!

Moet het nog gezegd, de digitale technologie is een key performance indicator voor groei. Een studie van Accenture (2015) toont dat een sterker gebruik van digitale technologie het Belgische bnp in 2020 kan verhogen met 10 miljard euro. Aan de bedrijven om de digitale economie ten volle te omarmen in alle schakels van hun waardeketen. Hoe digitaal is uw bedrijf? Deze editie van REFLECT staat bol concrete tips en tricks en best practices om uw bedrijf 360° digitaal vooruit te helpen.

 

Het nieuwe digitale normaal vormt geen bedreiging, maar een onuitputtelijke bron van opportuniteiten binnen alle domeinen van de waardeketen, van ontwerp over productie tot customer service, 360° de cirkel rond. De uitdagingen van het digitale tijdperk stimuleren bedrijven om hun innovatieslagkracht te boosten, om hun werking en hun prestaties verder te perfectioneren. Kortom, om hun groei en resultaten te consolideren. Om vooruit te komen! 

Gemakkelijker gezegd, dan gedaan

Vraag is hoe u de digitale transformatie moet starten of verder uitrollen. De pistes zijn zo talrijk en haalbaar in elke schakel van de waardeketen van uw onderneming. Vaak is het aan de ondernemer, de bedrijfsleider om de eerste stap te zetten. Om een kader en de mogelijkheden te bieden om de transformatie voor elke medewerker zo verrijkend mogelijk te maken. En wat doet de overheid? Steunt ze de bedrijven voldoende, geeft ze het goede voorbeeld… “De wil is er, maar de weg nog lang”, weet Minister Alexander De Croo. Hij is alvast voorstander om bedrijven niet vast te ketenen aan te veel regels.

Rugzak vol ideeën en inspiratie

Het is niet de bedoeling, laat staan zinvol, om binnen een magazine als REFLECT alle digitale oplossingen en pistes uit te diepen. Daarom focussen we op de concrete en praktische antwoorden op die ene, centrale vraag: welke schakels in mijn onderneming kunnen, dankzij een digitale transformatie, efficiënter worden en mijn bedrijf vooruithelpen? In deze editiie vindt u tips en tricks, links naar bijkomende informatie, best practices en voorbeelden die hun succes al hebben bewezen … Aan u om stil te staan bij die topics die voor uw bedrijf van belang kunnen zijn of inspirerend werken. En zo uw persoonlijke rugzak met concrete ideeën en tips samen te stellen die u vervolgens kunt toepassen in de realiteit van uw onderneming.

Als extra nog even meegeven dat ook de nieuwe VBO-voorzitter, Bernard Gilliot, de digitalisering als een van zijn vier speerpunten op de agenda zet. In tandem met Gedelegeerd bestuurder, Pieter Timmermans peilde REFLECT hun visie en denkpistes in een dubbelinterview.

Klik hier om de nieuwe editie van VBO-REFLECT ‘360° digitaal vooruit!’ te lezen

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.