VBO-REFLECT – Innovatie: minder grenzen, meer kansen

Nog nooit waren zoveel wetenschappers, ingenieurs en onderzoekers aan de slag in
ons land. De voorbije jaren investeerden we opvallend meer in O&O. Meer dan
Nederland en Frankrijk.

Ondanks onze toenemende investeringen in O&O verbeterden de relatieve groeiprestaties van ons land niet echt. Nochtans is het cruciaal dat innovatie ook leidt tot vermarktbare producten en diensten en tot businessmodellen die welvaart en jobs creëren. Daartoe moeten we een aantal klassieke innovatieremmers verder wegwerken. Vandaag is duidelijk dat geslaagde innovatieprojecten vaak díe projecten zijn waar grenzen worden overschreden: over bedrijfsmuren heen, over taalgrenzen heen, over sectoren heen.

In deze nieuwe editie van REFLECT, die uitkomt op de dag van het VBO-Forum ‘Innovation across borders’ (20 september in BOZAR, Brussel), gaan we dieper in op het belang van die innovatie ‘zonder grenzen’. We zetten 40 best practices in de kijker en geven als bruggenbouwer aanbevelingen om zowel bedrijfsleiders, jonge ondernemers, academici als beleidsmakers vooruit te helpen en zo te zorgen dat België spoedig de Europese kopgroep innovatieve landen vervoegt.

> Klik hier om de nieuwe editie van VBO-REFLECT ‘Innovatie: minder grenzen, meer kansen’ te lezen


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.