Het vizier internationaal uitbreiden

De heropleving van onze economie is een absolute topprioriteit. Niet op zijn minst nu België aanzienlijk marktaandeel verliest in het buitenland. Als een van de meest geglobaliseerde economieën ter wereld is onze internationale slagkracht een van de belangrijkste motoren voor groei en tewerkstelling. Dat is alvast de overtuiging van ondernemend België als we de opkomst op het VBO Forum verzilveren.

Meer dan 1.300 ondernemers, bedrijfsleiders, opinieleiders en beleidsmakers tekenden present op ‘Be International’. Ruim 850 van hen wisselden face-to-face ervaringen en kennis uit met 70 captains of industry tijdens de rondetafelgesprekken. Uniek, maar bovenal verrijkend, inspirerend en stimulerend.

Het bewijst dat de Belgische ondernemers, oude en nieuwe generatie, hun internationale ambitie niet onder stoelen of banken steken. Tegelijk zijn ze sterk bewust dat onze welvaart in belangrijke mate afhangt van ons buitenlands economisch welslagen. Onze vleugels uitslaan, ook ver voorbij de Europese grenzen, is dus de boodschap. We hebben de kracht, maar beseffen het misschien nog onvoldoende.

U vindt hier de documenten gelinkt aan het Forum:
> De speech van Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder van het VBO 'Credo pour gagner'
> De studie van professors Leo Sleuwaegen (Vlerick) en Carine Peeters (Solvay)
> De PPT presentatie van Leo Sleuwaegen (Vlerick) en Carine Peeters (Solvay)
> Het verslag van 70 rondetafels


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.