Het VBO heeft ‘innovatie’ als thema voor het jaarlijkse Forum niet lukraak gekozen. De wereld verandert immers ontzettend snel. Wat gisteren nieuw was, is vandaag ingeburgerd en morgen weer achterhaald. We moeten dus op zoek gaan naar nieuwe manieren om welvaart te creëren.

Innovatie… over de grenzen heen
Het Forum gaat niet zomaar over innovatie, maar over innovatie over de grenzen heen. Succesvolle innovatieprojecten overschrijden immers steeds meer de grenzen van het bedrijf, de sector, de regio of het land waarin men actief is. Volgens een enquête van iVox in opdracht van het VBO werkt al meer dan 60% van de bijna 500 bevraagde bedrijven positief samen met derden op het vlak van innovatie. Dat betekent echter dat 40% dit nog niet doet, en er dus nog heel wat marge voor verbetering is…

Waar laten we als ondernemers of als beleid kansen liggen? Met welke voorstellen en maatregelen kunnen we ons land hoger op de innovatieladder zetten? En wat heeft een innovatiereus als Google dat wij niet hebben? Het kwam allemaal aan bod in de 6 workshops, speeddates, keynotes en de plenaire sessie. Via de links hieronder kan u (na)genieten van de chemie van het Forum. De nieuwe editie van het VBO-magazine REFLECT zoomt dieper in op het thema ‘Innovation across Borders’ en op de beleidsbeslissingen die het VBO voorstelt.

- De website van het Forum Innovation across Borders
- Videoboodschap van Eerste minister Charles Michel
- Keynote van VBO-voorzitster Michèle Sioen
- Keynote van Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder van het VBO
- De 40 cases die aan bod kwamen tijdens de workshops
- De fotogalerij ‘Innovation across Borders’
- De video-impressie ‘Innovation across Borders’

De zoektocht naar inspirerende voorbeelden startte met een kick-off event begin april 2016 waar zo’n 50 innovatie-experts van de sectorfederaties van het VBO projecten of cases identificeerden binnen zes domeinen Elk domein omvat een grote maatschappelijke uitdaging waarvoor een belangrijke innovatiegolf in aantocht is:

1.         Energy & Climate
2.         Ageing & Health
3.         Free Time & New Media
4.         Mobility & Urbanisation
5.         Digital as a cross-cutting innovation force
6.         Tasty and Healthy Food.

Op de volgende pagina’s vindt u meer info over deze zes Get Inspired sessies.

 Lees meer over Innovation across Borders

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.