Geloof in de toekomst

In de aanloop naar het Forum maakte Deloitte in opdracht van het VBO een diepgaande studie over wat ondernemingen succesvol maakt op lange termijn. Daaruit blijkt dat zelfs in het huidige, moeilijke economische klimaat verschillende, in België actieve bedrijven sterke prestaties realiseren. Dat is geen kwestie van geluk: die topbedrijven laten zich leiden in hun strategie door specifieke regels. Hoe meer ondernemingen deze regels consistent toepassen, hoe meer bedrijven uitzonderlijke resultaten kunnen neerzetten. 

Er zijn dus goede redenen om optimistisch te blijven. Op voorwaarde dat men afstapt van de klassieke modellen. Het onderzoek van Deloitte toont aan dat zowel onze ondernemingen als de overheid zich zullen moeten heruitvinden als we in de snel veranderende wereld van morgen willen blijven winnen. En formuleert een aantal concrete aanbevelingen in deze richting.

Alle documenten (brochures, analyse, getuigenissen, aanbevelingen…) van dit Forum vindt u in het herfstnummer van REFLECT, dat volledig aan dit onderwerp is gewijd.


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.