540. Zoveel dagen hebben de Belgische atleten nog om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen 2016 in Rio. Door deelname aan de fundraisingsactie ‘Run to Rio’, die het BOIC (Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité) samen met het VBO organiseert, kan u hen een handje helpen. Op 21 juni 2015 kan elk bedrijf een team van 5 lopers afvaardigen naar de Hippodroom in Bosvoorde, waar ze samen een marathon lopen of de olympische atleten uitdagen. De teller staat op 199 teams. Dat moet beter. Want hoe meer teams de atleten steunen, hoe hoger de kansen op Belgische medailles. 

VBO @Run to Rio

Run to Rio

Met uw deelname aan ‘Run to Rio’ steunt u ‘Team Belgium’, de gezamenlijke inspanningen van de atleten, hun coaches, de sportfederaties en -administraties, de supporters en ook de bedrijven. Het doel: betere resultaten van en meer steun aan de atleten.

De Run vindt plaats op 21 juni 2015 in de Hippodroom in Bosvoorde (Brussel). In een unieke olympische en Braziliaanse sfeer lossen vijf lopers per team elkaar af om samen de afstand van 42,195 km, een marathon, af te leggen. Elke deelnemer moet kiezen tussen vijf afstanden (2 km – 5 km – 10 km – 10 km – 15 km).

Daarnaast kan elk team zich nog extra bewijzen aan de hand van twee uitdagingen tegen olympische atleten. Twee teamleden kunnen tijdens het verloop van het evenement een sportproef uitkiezen, terwijl een ander teamlid aan het lopen is. In deze ‘Challenge-zone’ worden een 10-tal olympische disciplines omgevormd tot sportproeven.

Bedrijven lopen voor Team Belgium 
‘Run to Rio’ wordt georganiseerd door het BOIC, in samenwerking met zijn partners en het VBO. Bedrijven en atleten hebben immers veel gemeen. Keuzes maken, risico’s nemen, competitief zijn, overwinningen vieren of tegenslagen verwerken. Zowel voor bedrijven als atleten zijn deze uitdagingen dagelijkse kost. Of het nu gaat om de eindstreep of de eindcijfers, beiden handelen met dezelfde missie voor ogen: doelgericht vooruit.

Pieter Timmermans, VBO-topman, benadrukt het belang van een goede ondersteuning van de Belgische atleten: “Winnen doe je nooit alleen. Wij vinden het uitermate belangrijk dat we samen met het team ‘VBO–sectorfederaties’ de teams van onze Belgische topatleten kunnen ondersteunen met een aantal gerichte acties en campagnes met het oog op topprestaties in Rio.”

Philippe Vander Putten, CEO van het BOIC, vult aan: “Iedereen moet de krachten bundelen als ons land successen wil boeken op de Olympische Spelen van Rio in 2016. Studies tonen aan dat de investeringen in topsport een belangrijke factor voor succes zijn. Niet alleen budgetten, maar alle vormen van inbreng of aanmoedigingen zijn nuttig. Ik roep dan ook zo veel mogelijk teams, én hun supporters, op om op 21 juni af te zakken naar de Hippodroom.”

Met de financiële steun vanuit de privésector doet het BOIC er alles aan om de Belgische atleten in de best mogelijke omstandigheden naar multidisciplinaire competities te sturen. Concreet gaat de opbrengst van ‘Run to Rio’ naar de organisatie van multidisciplinaire trainingsstages, het steunen van ploegsporten en samengestelde teams, organisatie en logistiek voor de delegaties, medische begeleiding van atleten, coaching,...

Team Belgium zorgt voor medailles in Rio
Naast een sportieve teambuildingactiviteit is ‘Run to Rio’ ook een ontmoetingsdag met de olympische atleten. Het BOIC maakt van ‘Run to Rio’ een officiële bijeenkomst voor de Belgische olympiërs. De teams zullen bestaan uit Belgische bedrijven, maar ook Belgische atleten zullen deelnemen.

"2015 wordt een erg belangrijk jaar voor mij, met als doel een topprestatie neer te zetten op het Olympisch Test Event in Rio en op het WK in Oman. Uiteraard is het mijn ambitie om op de Spelen in 2016 een medaille mee te nemen naar huis”, zegt zeilster Evi Van Acker enthousiast.

Ook schutter Lionel Cox is ambitieus: “De Belgische atleten zijn benadeeld omdat ze niet zoveel middelen ter beschikking hebben als de concurrenten uit China of de VS. Met een kwalificatie en een medaille hoop ik België en de schietsport op de kaart te zetten.”

Niet enkel de atleten hopen vol spanning op een ticket naar Rio, ook twee deelnemers aan ‘Run to Rio’ maken kans op een kwalificatie. Op het einde van de dag vindt een tombola plaats waarmee de deelnemers een reis voor twee personen naar de Olympische Spelen van Rio kunnen winnen. All-in: vluchten, verblijf en tickets voor competities!

199 teams schreven zich al in. Ook uw bedrijf?
Schrijf uw bedrijf in voor deze grootschalige fundraisingsactie, neem deel aan een unieke teambuilding, maak kans op een reis naar Rio en steun samen met de Belgische olympiërs de atleten van Team Belgium! Inschrijven kan op de website www.runtorio.be. Een teaminschrijving kost 2.016 euro.

Het loop- en het supportersteam van het VBO zijn al volop aan het trainen en hopen u massaal te ontmoeten op ‘Run to Rio’.


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.