De tanende concurrentiekracht van onze industrie, de jeugdwerkloosheid, de klimaatverandering, de hoge kosten en afhankelijkheid van energie en grondstoffen, geopolitieke instabiliteit… heel wat uitdagingen komen razendsnel op ons af. Bij het begin van de nieuwe Europese legislatuur wil het VBO bedrijfsleiders, politici, academici en jongeren bewust maken van deze socio-economische uitdagingen die niet op nationaal niveau alleen kunnen worden aangepakt, maar waar ook Europa een groot deel van het antwoord moet zijn.

Tijdens het Forum ging het VBO het debat aan over hoe Europa een doeltreffend antwoord op deze uitdagingen kan bieden

Bovendien was dit Forum ook de gelegenheid om Herman Van Rompuy te feliciteren voor zijn mandaat als voorzitter van de Europese Raad

Overtuigd dat ook jongeren moeten gestimuleerd worden om een Europese mindset aan te nemen en na te denken over de Europese uitdagingen, lanceerde het VBO tijdens het Forum een uniek partnership met het prestigieuze Europacollege uit Brugge, met de steun van de Stichting Bekaert en Fondation van der Rest. Met deze twee stichtingen lanceert het VBO een studiebeurs die een Belgische jongere de gelegenheid biedt een postuniversitaire opleiding te volgen aan het Europacollege in Brugge.

Hier vindt u een greep uit wat gezegd en geschreven werd tijdens en na dit evenementLees meer over Think Europe... because it matters!

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.