TRAXIO (voorheen FEDERAUTO) is de spreekbuis van de Autohandel (autodealers en agenten, tweedehandshandelaars) en -reparatie (takeldiensten, service stations, garages, fastfitters, koetswerkbedrijven en koetswerkopbouwers, bandencentrales, motorrevisiebedrijven) en de Aanverwante Sectoren (auto-onderdelen, handgereedschap en garage-equipment, invoer-distributie van landbouwmachines, burgerlijke-bouwkundemachines en de tweewielersector; distributie motorfietsen en fietsen).

TRAXIO
Belgische Confederatie van de Autohandel en reparatie en van de aanverwante sectoren
Jules Bordetlaan 164
1140 Brussel
T + 32 2 778 62 00
F + 32 2 778 62 22
mail@traxio.be
Contact
Algemeen directeur
Luc Missante
Voorzitter
Didier Perwez
Aantal leden
16.000 ondernemingen
Aantal werknemers actief in de ondernemingen die deel uitmaken van de federatie
90.000
www.traxio.be


Didier Perwez, Voorzitter
Luc Missante, Algemeen directeur

TRAXIO groepeert 16 beroepsgroeperingen waarvan de sectoren die ze vertegenwoordigen meer dan 16.000 bedrijven vertegenwoordigen, meestal kmo’s, en een omzetcijfer realiseren van 100 miljard euro en bovendien ongeveer 90.000 werknemers vertegenwoordigen. TRAXIO heeft via haar regionales, die vertegenwoordigd zijn in TRAXIO-Vlaanderen, TRAXIO Wallonië en TRAXIO Brussels Hoofdstedelijk Gewest, permanent contact met de basis. De studiedienst heeft een aantal specifieke diensten, o.a. juridische dienst, ondernemingsloket, een dienst invordering schuldvordering en een technische cel (www.homologatie.be/).

Op het vlak van milieu is TRAXIO betrokken bij het beheer en/of secretariaat van diverse afvalstoffenbeheersorganismen. Inzake duurzame mobiliteit investeert de federatie in TRAXIO ELECTRIC MOBILITY GROUP en CNGdrive.

 

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.