Valipac is een servicebedrijf dat bedrijven helpt die geconfronteerd worden met de verplichting om industriële verpakkingen terug te nemen. De basisopdracht van Valipac bestaat eruit om bedrijven te informeren over hun wettelijke verplichtingen, namens hen de  vastgestelde percentages voor recyclage te bekomen aan de hand van stabiele bijdragen en hen te stimuleren om meer en beter te sorteren.

Valipac
Organisatie voor het beheer van industriële verpakkingen

Koningin Astridlaan 59, bus 11 
1780 Wemmel 
T + 32 2 456 83 10 
F + 32 2 456 83 20 
info@valipac.be 
Contact
Ingrid Bouchez
T + 32 2 456 83 33 
F + 32 2 456 83 20
ingrid.bouchez@valipac.be
Voorzitter
Roger Van der Linden
Managing  Director
Francis Huysman
Oprichtingsdatum 
7/11/1997
Aantal klanten
7.200
http://www.valipac.be/
https://www.linkedin.com/company/val-i-pac/


Roger Van der Linden, Voorzitter
Francis Huysman, Managing Director

Een missie die met succes vervuld is sinds Valipac ervoor zorgt dat 89% van de verpakkingen van al haar 7.200 klanten gerecycleerd worden. Een percentage dat het vereiste minimum van 80% overschrijdt en tot de hoogste van Europa behoort. In samenwerking met de 220 operatoren die aangesloten zijn bij het Valipac-systeem, profiteren meer dan 35.000 bedrijven nu van premies die Valipac geeft om de selectieve inzameling van industrieel verpakkingsafval te stimuleren.

Valipac is een echte meerwaarde voor bedrijven. Het WikiWasteSchemes-platform (ontwikkeld door Valipac) biedt een overzicht van de wettelijke verantwoordelijkheden voor verpakkingen in de 28 lidstaten van de Europese Unie.

Valipac is ook een hoofdrolspeler in de transitie naar duurzame ontwikkeling en de circulaire economie. Klanten van Valipac kunnen profiteren van verpakkingsdiagnoses en advies om hun duurzaamheid te verbeteren. Op initiatief van Valipac biedt het Go4SustainablePackaging-platform een ​​schat aan informatie over duurzame verpakkingen.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.