Valipac is het Belgische kenniscentrum op vlak van bedrijfsafval dat in 1997 op initiatief van het Belgische bedrijfsleven werd opgericht. Hun primaire rol bestaat erin een collectief antwoord te bieden op de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid voor bedrijfsmatige verpakkingen.

Valipac
Organisatie voor het beheer van industriële verpakkingen

Koningin Astridlaan 59, bus 11 
1780 Wemmel 
T + 32 2 456 83 10 
F + 32 2 456 83 20 
info@valipac.be 
Contact
Ingrid Bouchez
T + 32 2 456 83 31 
F + 32 2 456 83 20
ingrid.bouchez@valipac.be
Voorzitter
Lieven Stalmans
Managing  Director
Francis Huysman
Oprichtingsdatum 
7/11/1997
Aantal klanten
7.000
http://www.valipac.be/
https://www.linkedin.com/company/val-i-pac/


Lieven Stalmans, Voorzitter
Francis Huysman, Managing Director

Een missie die met succes vervuld is aangezien Valipac ervoor zorgt dat 89% van de verpakkingen van al haar 7.000 klanten gerecycleerd worden. Een percentage dat het vereiste minimum van 80% overschrijdt en tot de hoogste van Europa behoort. In samenwerking met de 220 operatoren die aangesloten zijn bij het Valipac-systeem, profiteren meer dan 40.000 bedrijven nu van premies die Valipac geeft om de selectieve inzameling van bedrijfsmatig verpakkingsafval te stimuleren.

Valipac verzamelt en analyseert betrouwbare data over het sorteren en recycleren van bedrijfsafval. Dankzij deze kennis ontdekken ze opportuniteiten en uitdagingen in de afvalketen en zetten ze samen met sectorfederaties en afvalophalers gerichte, ambitieuze plannen en acties op om bedrijven te stimuleren om meer en beter te sorteren. Verder werken ze ook aan innovaties om van verpakkingsafval nieuw grondstoffen te maken met meer toepassingen in Europa om zo een volledig circulaire economie voor bedrijfsverpakkingen te bekomen. Valipac is ook een hoofdrolspeler in de transitie naar duurzame ontwikkeling en de circulaire economie. Klanten van Valipac kunnen profiteren van gratis verpakkingsdiagnoses en advies om hun duurzaamheid te verbeteren. Op initiatief van Valipac en Fost Plusbiedt het Pack It Better-platform een ​​schat aan informatie over duurzame verpakkingen

Valipac is hiermee een wereldwijd unieke organisatie met een grote voortrekkersrol binnen Europa.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.