Customer Contact, de Belgische federatie van contactcenters, werd opgericht in 2004 toen de transitie volop aan de gang was van de vroegere callcentra in een multi-kanaals omgeving.

Customer Contact
Belgian Customer Contact Association 
Diamant Building
Auguste Reyerslaan 80
1030 Brussel
T + 32 71 67 69 68
info@customercontact.be   
Contact
Caroline De Roose                 
Voorzitster
Caroline De Roose
Oprichtingsdatum federatie
2004
Aantal leden
18 effectieve (facilitaire) leden
Aantal werknemers actief in de ondernemingen die deel uitmaken van de federatie
+/-9.000
twitter: CCbelg


Caroline De Roose, Voorzitster

In een contactcenter werkt men met de telefoon, mail en internet, en nu ook met sociale media. Contactcentra vindt men in elke (middel)grote organisatie, maar ook bij de overheden. Naar schatting een 800 centra in Belgiƫ. Tegenwoordig is een gedeelte (20%) van de activiteiten uitbesteed aan facilitaire bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. Het zijn deze facilitaire bedrijven die vandaag de kern vormen van de federatie. Zij leveren de effectieve (18) leden, maar daarnaast kan ieder contactcenter of toeleverancier toegevoegd lid worden. Op die manier ontstaat een open communicatie in de volledige branche.

Belangenverdediging van de sector is de belangrijkste doelstelling, maar dit vertaalt zich tevens in de interne professionalisering en het creƫren van een juiste beeldvorming over de sector bij instanties, het publiek en het onderwijs. Er werken ongeveer 80.000 mensen in de sector, waarvan een 9.000 bij de facilitaire centra. Het is dan ook evident dat het sociale luik een eerste bekommernis is.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.