De Federatie van Belgische Autobus- en Autocarondernemers (FBAA) is een door de Raad van State erkende Koninklijke Beroepsvereniging opgericht in 1928. Zij is de enige federale beroeporganisatie in de sector van het bezoldigd gemeenschappelijk personenvervoer over de weg en biedt haar leden een persoonlijke dienstverlening vanuit de provinciale afdelingen en een uitgebreid nationaal secretariaat.

FBAA
Federatie van Belgische Autobus- en Autocarondernemers
Metrologielaan 8
1130 Brussel
T + 32 2 245 35 70
Contact
Pieter Van Bastelaere
Pieter.VanBastelaere@fbaa.be
Voorzitter
Dirk Hellemans
CEO
Pieter Van Bastelaere
Oprichtingsdatum federatie
1928
Aantal leden
281


Dirk Hellemans, Voorzitter
Pieter Van Bastelaere, CEO

De FBAA behartigt als erkende beroepsfederatie de belangen van de bedrijven die professioneel autobus- en autocarvervoer van personen over de weg aanbieden, op alle beslissings- en overlegniveau's, in België en in Europa, waarbij de veiligheid en het vertrouwen van de passagiers en reizigers centraal staan, met als doel voor de leden een gunstig socio-economische ondernemersklimaat te creëren.

De FBAA en haar leden zijn de volwaardige partners van de overheden én de operatoren van het openbaar busvervoer in Vlaanderen en Wallonië en verzekeren de publieke mobiliteitsbehoeften door de inzet van hun personeel, hun voertuigenpark én hun operationele expertise.

De FBAA vormt het overleg- en ontwikkelingsplatform voor het programma- en contractvervoer met de autocar en verstevigt de sectoriële professionele identiteit van haar leden actief in het vrijetijdsverkeer.

De FBAA en haar leden zijn de preferentiële vervoerders van de leerlingen uit het bijzonder onderwijs binnen het kader van de opdrachten die worden beheerd door de bevoegde regionale overheden van mobiliteit en onderwijs. 

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.