Nieuws 20 december 2023

Benelux Unie: concrete suggesties van werkgevers

De belangrijkste werkgeversorganisaties uit de drie Benelux-landen, waaronder het VBO, stelden een lijst van concrete eisen en pistes (*) op die ze op 12 december op het Secretariaat-Generaal van de Benelux presenteerden en bespraken. Die initiatieven, bedoeld om het leven voor bedrijven van alle groottes gemakkelijker te maken, richten zich op de mobiliteit van grensarbeiders, circulaire economie, overheidsopdrachten en fiscale coördinatie.

Het VBO ondersteunt, net als zijn zusterfederaties in Nederland en Luxemburg, de dubbele administratieve en politieke samenwerking tussen de  overheden van de drie Benelux-landen. Dankzij die samenwerking, die wordt gefaciliteerd door het Secretariaat-Generaal van de Benelux, kunnen we een reeks obstakels voor de economische activiteit binnen de interne markt van de Benelux wegwerken, in afwachting van oplossingen op Europese schaal of als laboratorium voor de Europese interne markt. Bovendien stelt een rijke dialoog tussen de overheden van onze drie landen ons in staat om op Europees niveau onze belangen zelfzeker te verdedigen.

Het VBO hoopt dan ook dat het Belgische voorzitterschap van de Benelux die concrete acties in 2024 zal helpen uitvoeren.

(*) Ondernemen in de Benelux: barrières doorbreken voor kmo’s en het brede bedrijfsleven

Deel deze pagina:
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.