Nieuws 15 maart 2024

Koning Filip op het VBO voor werkbezoek over circulaire economie

Koning Filip heeft op donderdag 14 maart 2024 een informeel bezoek gebracht aan het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). Insteek? Zich uitgebreid informeren over het belang van circulaire economie voor ons land. Het koninklijk bezoek vond plaats op de dag van de uitreiking van de eerste Circular Business Awards en de presentatie van het nieuwe vooruitgangsrapport circulaire economie (zie ook Opinie deze week).

Bij het VBO zijn we al langer overtuigd dat circulair ondernemen loont. De expertise en de knowhow is in België aanwezig om ons naar een koppositie te loodsen in alle domeinen van de circulaire economie. Met veel enthousiasme gingen Vanessa Biebel, COO van het VBO en Executive Manager van het competentiecentrum Duurzaamheid & Circulaire economie, en expert Stephan Vandermolen dieper in op het thema in een brede, open en vruchtbare dialoog met onze vorst. Daarin kwamen naast de vele voordelen ook de noodzaak en de urgentie van een duurzaam circulair businessmodel uitgebreid aan bod. Tijdens het gesprek werd ook stilgestaan bij de vele opportuniteiten die een sterke competitieve circulaire economie kan bieden. Naast de milieuwinsten en het economische aspect is er ook het sociale luik met nieuwe lokale, gespecialiseerde jobs.

We zijn ervan overtuigd dat het thema in de nabije toekomst nog verder aan belang zal winnen voor ons land en dat we onze leidende rol in de circulaire economie verder moeten promoten. We moeten ook ambitieus durven zijn en de circulaire economie positioneren als Belgisch exportproduct dat we wereldwijd uitdragen en vermarkten. Het VBO reikt dan ook alle partners – privaat en publiek – de hand om van de circulaire transitie een succesvol businessmodel te maken.

Deel deze pagina:
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.