Nieuws 20 december 2023

BBE op de European Business Summit

De werkgroep Belgian Business for Europe (BBE) van het VBO kwam samen in het Egmontpaleis, als onderdeel van de European Business Summit (EBS), om de prioriteiten van het toekomstige Belgische voorzitterschap van de Raad van de EU te bespreken. Traditiegetrouw hebben we ervoor gekozen de bijeenkomst te houden tijdens de EBS, een belangrijk forum voor debat en netwerken gewijd aan Europese kwesties.

De spreker van de dag was dhr. Skander Nasra, diplomatiek adviseur Europese zaken bij het kabinet van de premier. De discussie ging vooral over het Belgische voorzitterschap van de Raad van de EU, dat op 1 januari 2024 van start gaat. Het was een verrijkende dialoog voor de bij BBE aangesloten federaties en bedrijven, zowel wat betreft het wetgevende aspect als het meer toekomstgerichte deel van het voorzitterschap.

Ter herinnering: de prioriteiten van dit Belgische voorzitterschap van de Raad werden op 8 december voorgesteld door de eerste minister. Het VBO bevestigde toen in een persbericht opnieuw de noodzaak om tijdens dit voorzitterschap en ter voorbereiding van de agenda EU 2024-2029 het internationale concurrentievermogen van onze bedrijven te versterken, de Green Deal aan te vullen met een Industrial Deal en de administratieve lasten (met name op het gebied van rapportage) voor bedrijven te verminderen.

Meer informatie vindt u op de officiële website van het Belgische voorzitterschap van de Raad: www.belgium24.eu.

Deel deze pagina:
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.