Nieuws 05 maart 2024

Cyber-Week voor Waalse ondernemingen en handelszaken

De Cyber-Week, die van 22 tot 28 maart zal plaatsvinden in Charleroi, richt zich een week lang op de bewustmaking, vorming en ondersteuning van lokale Waalse ondernemers en handelaars op het gebied van cyberveiligheid. 

Die campagne werd opgezet in het kader van de projectoproepen van ministers Clarinval en De Sutter in 2023. Er werd toen namelijk twaalf miljoen euro vrijgemaakt voor innovatieve projecten, nieuwe websites en bewustmakingscampagnes rond cyberveiligheid. De Cyber-Week beantwoordt aan de doelstellingen door ondernemingen en handelszaken in Wallonië te informeren en deskundig advies te bieden om hun weerstand tegen hackers te versterken. 

De Cyber-Week gaat van start met een openingsavond op vrijdag 22 maart 2024, waarop vooraanstaande personen uit het bedrijfsleven, de academische wereld en de politiek, evenals experts, de mogelijkheid zullen hebben om te netwerken. 

Gedurende de hele week worden er workshops gehouden over praktische onderwerpen zoals gegevensbeveiliging, het beschermen van inloggegevens en het naleven van de GDPR. Het doel is om ondernemingen en handelszaken in staat te stellen om snelle acties te implementeren om beter beschermd te zijn. 

Er worden daarnaast webinars georganiseerd over onderwerpen als ‘Zijn onze Waalse bedrijven in gevaar?’ of ‘Hoe kan artificiële intelligentie de cyberveiligheid van uw onderneming versterken?’.

Daarnaast zal er een gratis e-learningruimte ter beschikking staan voor geïnteresseerde ondernemingen, zodat zij in hun eigen tempo en naargelang hun beschikbaarheid kennis kunnen maken met de basisprincipes voor het beveiligen van hun onderneming en/of handelszaak. Tijdens die e-learningsessies worden verschillende onderwerpen besproken, zoals het gebruik van de cloud, goede praktijken op het gebied van IT-beveiliging en de implementatie van een cyberveiligheidscultuur binnen de onderneming.

Als kers op de taart wordt op 18 april een begeleidingsdag georganiseerd, waarbij ondernemers en handelaars de mogelijkheid hebben om een gratis consultatie van  1 uur in te plannen bij een cyberbeveiligingsexpert. 

Tijdens de kick-offavond van de Cyber-Week op 22 maart wordt het volledige project gepresenteerd en toegelicht. Ook het VBO en Agoria zullen experts afvaardigen. Zo zal Nathalie Ragheno bespreken in hoeverre ondernemingen aansprakelijk zijn in het geval van een cyberaanval. Saskia Van Uffelen, Digital Manager bij Agoria, zal toelichten waarom het belangrijk is voor lokale handelszaken om te investeren in cyberbeveiligingsvaardigheden.

Deel deze pagina:
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.