Nieuws 14 december 2023

Miguel De Bruycker verkozen tot Cyber Security Personality of the Year 2023 

Op 6 december vond de uitreikingsceremonie van de Belgium Cyber Security Awards 2023 plaats, een evenement dat uitmuntendheid en innovatie op het gebied van cyberbeveiliging beloont. De ceremonie werd bijgewoond door vice-eersteminister en minister van Justitie, Paul Van Tigchelt, en vele andere persoonlijkheden uit de cyberbeveiligingswereld.

De jury, die bestond uit experts uit de sector en academici, beoordeelde de genomineerden in de verschillende categorieën en keek daarbij naar hun strategieën, innovatieve technologieën en impactvolle bijdragen aan het steeds veranderende cyberdefensielandschap.

De Cyber Security Personality Award ging dit jaar naar Miguel De Bruycker, directeur-generaal van het Centrum voor Cybersecurity België (CCB). De award is een erkenning voor zijn decennialange inzet in de strijd tegen cybercriminaliteit en zijn verwezenlijkingen als hoofd van het Centrum voor Cybersecurity België. Dat België naar de eerste plaats is gestegen in de cyberbeveiligingsindex van de EU getuigt van de niet-aflatende inspanningen van Miguel en het Centrum voor Cybersecurity België en onderstreept zijn centrale rol in de strijd tegen cybercriminaliteit.

Er werden daarnaast drie andere prijzen uitgereikt. Zo werd de Chief Information Security Officer (CISO) Award uitgereikt aan Siska Hallemeesch, Information Security Consultant en CISO as a Service bij NVISO België. Zij krijg de award voor haar opmerkelijke traject en haar uitzonderlijke verwezenlijkingen.

De Cyber Security Researcher Award, die wordt uitgereikt aan een vooraanstaand figuur uit de academische wereld, ging naar Kurt Callewaert, Valorisatiemanager Digitale Transformatie aan de Howest University of Applied Sciences, die werd geloofd voor zijn monumentale invloed op de interesse van de Vlaamse jeugd in cybersecurityonderwijs.

Tot slot werd de Young Cyber Security Professional Award, die erop gericht is nieuwe initiatieven op het gebied van cyberbeveiliging aan te moedigen, uitgereikt aan Inti De Ceukelaire, Chief Hacker Officer bij Intigriti, voor zijn inspanningen om ethisch hacken een nieuwe definitie te geven en de perceptie ervan te veranderen van een potentieel criminele daad naar een legitieme activiteit. Zijn vermogen om individuen te verenigen en te netwerken is opmerkelijk en maakt dat hij in de sector een rolmodel is geworden.

Jan De Blauwe, voorzitter van de Belgische Cyber Security Coalition, wees op de noodzaak om onze digitale wereld te wapenen tegen de voortdurend evoluerende bedreigingen en feliciteerde de winnaars voor hun bijdrage aan die doelstelling.

Het VBO staat volledig achter de inspanningen om ondernemingen bewust te maken van hun cyberweerbaarheid en steunt alle cyberbeveiligingsinitiatieven. Het feliciteert ook de winnaars van de Belgium Cyber Security Awards 2023. Hun kwaliteiten en inspanningen om de cyberveiligheid van onze ondernemingen en ons land te versterken worden terecht in de verf gezet en beloond.

Voor meer informatie over de winnaars en alle genomineerden: https://award.cybersecuritycoalition.be/2023-winners/

Deel deze pagina:
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.